Община

И майсторът медникар Хюсеин Хасанов се включва в училището по  занаяти на Самоводската чаршия

Обученията са финансирани по програма на Министерство на културата за подпомагане в условията на пандемия и се реализират с подкрепата на Община Велико Търново. Занаятчийският курс по медникарство за деца от 10 до 16 години ще се проведе от 16 до 27 август без събота и неделя. В часовия диапазон от 10 до12 часа подрастващите ще посреща майсторът медникар Хюсеин Хасанов.

В медникарско ателие на АЕК “Самоводска чаршия“ заниманията ще включват  теоретична част с инструктаж за безопасна работа с инструменти и машини, а също и практическа за изработка на изделие от медна ламарина. Направените предмети ще бъдат включени в благотворителна изложба-базар в рамките на единадесетото издание на „Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите“ за набиране на средства за фондация „Искам бебе“ и Програмата за асистирана репродукция на Община Велико Търново.

За участие в занаятчийския курс по медникарство е нужно предварително записване на телефон О898453530 – Хюсеин Хасанов, а заявление – декларация, може да се попълни на място преди започване на обучението.