Денят

И днес времето остава облачно, но сравнително топло

Днес облачността ще е променлива, след обяд – по-често значителна и на отделни места в планините, планинските и североизточните райони ще превали слабо. Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – временно силен. Преобладаващите максимални температури ще са между 6° до 11°, в София 5°-6°.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места, главно след обяд в масивите в Западна България ще има слаби валежи от сняг. Ще е ветровито със силен, временно и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места по Северното Черноморие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се усили и ще е умерен, временно и силен от запад-северозапад. Максималните температури ще са 5°-7°. Температура на морската вода 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.