Любопитно Община

И в населените места на общината също очакват Дядо Коледа

Коледна вечеринка ще се проведе в салона на читалището във великотърновското село Велчево. На 23 декември, петък от 18.00 часа жителите и гостите на населеното място ще се насладят на жива музика и танци. Организирана е и томбола, и почерпка. Всеки може да си закупи и ръчно изработени творения, направени по време на Коледната работилничка. Подаръци на децата ще раздаде Дядо Коледа. За тях са осигурени и коледни пакети с лакомства. За празничното настроение ще допринесе и участието на великотърновския фолклорен танцов клуб „Плетеница“.

В Килифарево също организират посрещане на Дядо Коледа. Тържествено ще бъдат запалени и коледните светлини. Организатори на празника са Център за работа с деца и младежи, читалище „Напредък 1884“ и Кметство Килифарево. Те са подготвили много изненади за децата и родителите. Празникът ще се състои на 23 декември, петък от 16.30 часа пред сградата на читалището.

Коледно-новогодишно празненство ще се състои и във великотърновското село Миндя на 27 декември, вторник от 14.00 часа в залата на местното читалище. Децата са подготвили за всички присъстващи стихчета и песни. Специален гост ще бъде Дядо Коледа. Изненада за децата са подготвили и от Фондация „ПозитиВиТи“. В първия ден на новата 2023 година деца сурвакари ще обикалят из цялото село и ще наричат за здраве. Ще бъде организирана и вечер на настолните игри.

Празничен коледен концерт ще се състои във великотърновското село Балван на 23 декември, петък от 17.30 часа в салона на културната институция.

И в другите населени места на Община Велико Търново също организираха тържества или са в очакване на Добрият старец, който да раздаде подаръци на децата.