Любопитно

И във Велико Търново конкурс за детска рисунка „Науката преобразява животи“

Конкурс за детска рисунка на тема „Науката преобразява животи“ обявява Варненският медицински университет и неговите филиали в Шумен и Велико Търново. Повод за това е тазгодишното издание на Европейската нощ на учените. Конкурсът е за деца от 6 до 14 години. Техните творби трябва да бъдат авторски, на хартия с формат на листа А3 или А4 без паспарту. Техниката е свободна. Всеки участник може да представи само една рисунка, като на гърба на творбата посочи трите си имена, възраст, телефон и/или имейл за връзка.

Крайният срок за изпращане на рисунките е 11 ноември. Желаещите да се включат в конкурса от областта е необходимо да изпратят рисунките на  адрес: Велико Търново – Филиал на Варненски медицински университет, ул. „Михаил Кефалов“ № 2. Победителите ще бъдат обявени по време на Нощта на учените на 27 ноември, а участниците с най-добрите рисунки ще получат награди.

Конкурсът се организира като част от инициативите по провеждането на Европейска нощ на учените по проект K-TRIO 4 (Researchers in the Knowledge Triangle), финансиран от Европейския съюз по програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“, дейности “Мария Склодовска-Кюри“.