Денят Политика

И великотърновският областен управител подаде заявление за освобождаване от длъжност

Областният управител инж. Георги Гугучков подаде заявление до министър-председателя академик Николай Денков за освобождаване от длъжност.

„На 06.06.2023 г. 49-о Народно събрание Ви избра за министър-председател на Република България и одобри предложения от Вас състав на Министерски съвет. Пред ръководеното от Вас правителство стоят за решаване спешни и неотложни задачи за успешно справяне със стоящи пред държавата предизвикателства.

За успешното решаване на тези задачи правителството е подготвило управленческа програма, която може да се изпълни само от добре работещи държави институции, ръководени от хора, отговарящи на Вашите изисквания.

Като областен управител на Област Велико Търново, назначен от служебното правителство с министър-председател Гълъб Донев, приключило своята дейност на 06.06.2023 г. считам, че трябва да освободя заеманата от мен длъжност. Изхождайки от по-горе изложеното, моля, на следващото заседание на Министерски съвет на Република България, да бъде освободен от заеманата от мен длъжност областен управител на Област Велико Търново. Пожелавам успех на ръководеното от Вас правителство“, се казва в заявлението.

Инж. Георги Гугучков бе областен управител на Област Велико Търново в четири служебни правителства – два пъти в мандата на премиера Стефан Янев, като заемаше длъжността от 20 май 2021 г. до 05 януари 2022 г., а след това в двата мандата на министър-председателя Гълъб Донев, съответно от 05 август 2022 г. до момента.