Денят Спорт

Историческо класиране: Щафетата ни с Антъни Иванов в състава стана 8-ма на Световното

Щафетата на България на 4 х 200 метра свободен стил за мъже зае осмо място във финала на световното първенство по плуване в малък басейн в Мелбърн.
В седми коридор националите ни Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев дадодаха време 6:59.12 минути.
Шампиони са плувците на Съединените щати с нов световен рекорд от 6:44,12 минути.
На първи пост Мицин предаде осми, след това Братанов изпревари плувеца на Канада, но в края на поста отново България беше осма. Антъни Иванов изведе щафетата до седмо място, но пак Канада ни изпревари. На четвъртия пост Янчев плува добре, но квартетът ни завърши осми.
Това беше исторически първи финал на българска щафета на финал на световно първенство. Сутринта при класирането си Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев дадоха шесто време в сериите от 6:56.42 минути, с което подобриха значително стария национален рекорд от 7:15.85 минути от 14 декември 2018 година в Ханчжоу (Китай). Петър Мицин на първи пост също постави нов национален рекорд на 200 метра свободен стил с 1:43.76 минути. Той подобри старото си върхово постижение от 1:44.36 минути от 30 октомври тази година в Бургас.