Денят Спорт

Исторически „Боксов сблъсък 2“ стартира утре в ДКС „Васил Левски”

Седем битки ще предложи галавечерта „Боксов сблъсък 2“ утре в Двореца на културата и спорта. В основния мач ще се впусне търновецът Здравко Попов – със 7 победи, 5 от които с нокаут, и една загуба. Това ще бъде негов първи бой на родна земя като професионалист.

Той ще се изправи срещу Панагьотис Мацагкос от Кавала, който има в актива си 6 победи, една от тях с нокаут, както и едно равенство. В другата атрактивна битка Памела Треан и Иванка Иванова – Лъвицата ще излязат в спор за титлата на България в категория Петел. 10-рундовата среща ще бъде историческа, защото за пръв път у нас ще бъде връчен шампионски пояс при жените.

Часове преди началото Иванова сподели, че е спокойна и готова за победа:

На кантара, който се проведе по-рано през деня в ДКС, стана ясно че Здравко ще трябва да свали 300 грама за мача утре. Корав съперник излиза срещу Попов в шеструндова битка. Здравко се закани да докаже, че в Търново се раждат само шампиони.

Съперникът му пък заяви намерение да демонстрира класата на гръцкия бокс в битката с талантливия българин.  „Ще изведа гръцкия бокс там, където му е мястото”, обяви Мацагкос. И допълни: „Ще се бия в България с непобеден съперник.“ Той вече има успех над друг българин – Петър Александров в края на март, когато го надви по точки в шест рунда. За Здравко това ще четвърти мач за годината. 23-годишният великотърновец за пръв път ще се бие в своя роден град като професионалист. Неговият мениджър Васко Алексеев, който е организатор на събитието сподели:

Боксов сблъсък 2 стартира утре от 19 часа в ДКС, касите ще бъдат отворени през целия ден, уточняват организаторите. Билети на цена от 5 до 12 лв. се продават и онлайн.

Зрителите ще имат възможността да видят още шампиона Йосиф Панов – Пепелянката, който се изправя в шеструндова битка с Петър Александров – Машинката Джоунс. В толкова рундове ще премерят сили Таяр Мехмед – Султана и Борислав Занков – Боби. Константин Александров – Руснака излиза срещо самоковлията Емил Емилов в 4 рунда по 3 минути. В идентичен двубой се изправят Цветозар Илиев – Цеци и Иван Николов – Вакича, както и Григор Саруханян – Грищата срещу Валентин Стойчев – Мастиката.