Интервю Култура

Искрен Пецов: „Пиша летните песни през зимата, тогава най-много искам да съм на морето”

„Обречена любов” е новото лятно предложение от Искрен Пецов. След като в края на 2016-а „Латинопартизани” отпразнуваха 20 години от създаването си, Пецов не скри плановете си да работи в различни проекти извън групата. „Обречена любов” се ражда като лирична песен в акустичен китарен вариант, и вече може да се чуе в ефира на Общинско радио Велико Търново. „Бих описал песента като меланхоличен регетон. Автор на музиката и текста съм аз, а аранжиментът, който е много важна част от това парче, е на Светослав Лобошки. Той е автор на песента ни с Тони Димитрова „Среща в дъжда”, както и на аранжиментите на „Бомба е”, „Напомня ми нещо” и на още много мои песни от последните години”, сподели Искрен Пецов.

„Обречена любов” е история за дълга и невъзможна любов. „В почти всички мои песни има много голяма доза истина, разбира се, има и измислица. Има и случки, преживени от други хора. Оставям на вас да прецените дали историята в „Обречена любов” е истина или измислица”, загатва ни Искрен Пецов.

Когато споменем името му, правим асоциация с море и лято. Интервюто с него записваме по телефона, а морският бриз и чайките на моменти заглушават тембъра му. „Истината е, че в момента съм на плажа”, с усмивка ни информира Пецов. „Летните парчета ги пиша през зимата, колкото и странно да ви звучи. Тогава най-много ми се иска да съм на плажа и морето, затова са толкова вълнуващи. Песента „На самотен остров” например я написах през месец февруари. Рецепта за добър летен хит няма. Лошото е, че пазарът е заключен за българската музика и благодаря на вашето радио и на неколцината останали ентусиасти, които обръщат внимание на българската музика! Публиката сама ще реши дали песните, които се правят в момента, ще останат в годините и ще станат хитове”, допълни Пецов.

Изпълнителят сподели и новината, че предстои излизането на дуетен албум с около 12 песни. В тях той си партнира с Кристина Димитрова, Нели Рангелова, Цветелина, Джина Иванова, Мариана Попова и други.