Денят Политика

Искрен Веселинов, ВМРО: Вървим към пълна делегитимация на държавната власт и към Велико народно събрание

ВМРО очаква българите да излязат от тази хипноза, в която бяха въведени чрез протести и омраза. На 2 октомври очакваме избор разумен, идеологически ориентиран и избор, който гарантира диалог и събиране отново на разединената ни нация. Това каза във Велико Търново днес Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО-БНО и депутат от 43-то и 44-то Народно събрание. Веселинов, заедно водача на листата на ВМРО във Велико Търново Евгени Коев и втората в листата – д-р Юлия Тонкова, се срещнаха със симпатизанти и граждани в старата българска столица, като в непринуден разговор обясниха програмата на партията, свързана с доходите, данъчната политика и достойното отношение към българския лекар.

ВМРО и патриотичните формации в 44-то Народно събрание наложиха политиката на повишаване на доходите на българите. Всяка година те растяха с по 10%,, като инфлацията беше 1-2%. За пръв път от десетилетия сега ние имаме отстъпление от покупателната способност на населението и намалени доходи, което категорично е „заслуга“ на четворната коалиция, съставена от „Продължаваме промяната“. Тези хора напомпаха инфлацията и ограбиха българския народ, беше категоричен Искрен Веселинов. ВМРО  предвижда от Нова година 900 лв. минимална работна заплата, необлагаем минимум и рязко съкращаване на държавните разходи. Като антикризисна мярка се предлага замразяване на осигуровките, като от ВМРО настояват и да се премахнат безсмислени данъци като данък уикенд и допълнителните 5% данък дивидент на едноличните търговци.

„По темата Македония българската държава извърши нещо, което може да бъде назовано като национално предателство. Четем трактовките на македонските политици, които броят резултата като 3:1 за тях и как с вписването на българите в тяхната конституция се доказват два различни народа и се слага край на тезата „един народ – две държави“. За ВМРО това е исторически несправедливо и недалновидно. Българщината в Македония трябва да бъде събудена и ние ще продължим да се борим за това.“ – беше категоричен Искрен Веселинов.

Според съпредседателя на ВМРО – БНО вървим към пълна делегитимация на държавната власт и към Велико народно събрание, към радикални промени в Конституцията, така че народът да може да избира реално кой да го управлява, а не да дава мандат на Корнелия Нинова да се коалира с ДБ.

„Президентска република е вариант и ВМРО винаги е било за това. Има и други варианти, които да водят до пряка отговорност на избраните представители и до възможност за тяхното отзоваване. Време е да премахнем вечните депутати. Президентската република е едно лекарство за болната ни демокрация и всъщност кметският модел е много показателен в това отношение.

ВМРО е истинската патриотична алтернатива, а не залагаме ли на българофилията, ще ни управляват русофили, туркофили, брюксофили и какви ли още не. Българският национален интерес трябва да е над всичко.“ – каза във Велико Търново Искрен Веселинов и призова великотърновци на 2 октомври да подкрепят ВМРО с №5 в бюлетината.

 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление