Политика

Информационни и спортни инициативи бележат дейността на МГЕРБ Велико Търново

Информационни кампании, благотворителни акции и почистване на паметници на културно-историческото наследство бележат дейността на младежката организация на ГЕРБ – Велико Търново, през 2018 година. „Повечето от инициативите ни бяха в помощ на хората.  Не можехме да ги политизираме.  Затова не сме ги афиширали много”, каза пред Общинското радио Георги Недев, областен координатор на МГЕРБ. Сред събитията той открои поставянето на повече от 30 пътни знака „Тук пресича твоето бъдеще! Намали скоростта!” край училища и детски градини, информационната кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора – 18 октомври, почистването на паметници, участията на младежите в летния университет.

Сред успешните изяви Недев посочи и изпълнението на дейностите по проекта „Да спортуваме заедно, повярвай, че можеш!”. „Той беше финансиран по програма на Министерството на младежта и спорта и ще има продължение. С мои приятели и симпатизанти имаме идея да възстановим физкултурния салон в Дебелец. Със закупените по проекта уреди може да направим зала по муай тай”, обясни регионалният лидер на МГЕРБ и припомни, че в екстремните спортове, организирани по проекта, са се включили 136 младежи,  в демонстрациите по мотокрос, муай тай, ендуро, колоездене, ролери са участвали  над 280 човека, а в тренировъчните модули по колоездене, мотокрос и муай тай са преминали общо 150 момичета и момчета.

За Коледа младежите подготвят празник в Дома за възрастни хора във Велико Търново и традиционната мотоколеда. За първи път ще бъде направена карта на маршрута на шейната на Дядо Коледа, която ще се публикува във Фейсбук, съобщи Георги Недев.

Инициативите на търновските младежи от ГЕРБ за 2019-а ще бъдат определени и гласувани на отчетно събрание. От сега е ясно, че главният акцент в активността на политическия формат ще бъде поставен върху предстоящите евроизбори и вота за местна власт.