Денят

Информационна среща за трафика на хора събра 50 деца от младежките клубове в общината

Превантивно информационна среща на тема „Трафик на хора” под надслов „Младите хора срещу съвременното робство     се  проведе Днес в  Център за работа с деца и младежи се Арбанаси. На събитието присъстваха над 50 деца от клубовете в селата Арбанаси, Малки чифлик, Самоводене, Шереметя, техните уредници, както и Кметовете на четирите села.

Секретарят на местната комисия за борба с трафика на хора Ваня Ананиева представи презентация по темата, като запозна децата с рисковете от попадане в трафик и начините за предпазване. Футболен турнир между отделните клубове, под егидата на Съюза на пивоварите в РБългария се проведе следобедът под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. След  три оспорвани мача, победител стана отборът на Арбанаси. Всички отбори получиха грамоти за участие.

Организаторите допълват, че събитието се състоя по идея и покана на уредника на ЦРДМ – Арбанаси, г-жа Татяна Кръстева, като участие в организирането му взеха и уредниците от ЦРДМ Малки чифлик, Самоводене и Шереметя. Уредниците и децата от четирите клуба СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯТ на своите кметове, които помогнаха за осъществяването на срещата между клубовете, които бяха неотлъчно до децата през целия ден и ги подкрепяха във футболния турнир.