Политика

Информационен офис открива във Велико Търново евродепутатът Цветелина Пенкова

Информационен офис ще има в старата столица евродепутатът Цветелина Пенкова от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. „Велико Търново като историческа и духовна столица на България предлага много възможности. Не е за пренебрегване и съсредоточаването на млади хора тук. Градът е жив, пълен с енергия и ние ще направим всичко възможно да я съсредоточим в правилната посока и в положителни каузи”, заяви на пресконференция Пенкова. Евродепутатът поясни, че ще разчита на инициативността и на идеите на обществеността.  „Създаваме поле на възможност за информация и обмен на опит с европейските институции. Обсъждаме и стажантски програми”, каза Цветелина Пенкова.

Очаква се офисът във Велико Търново да отвори врата в края на октомври. Преди това ще бъде открит информационен център в Студентския град в София.

Пакетът „Мобилност” и защитата на българските граждани във Великобритания след Брекзит според Пенкова ще бъдат приоритетни в следващите години за всички български членове на Европейския парламент.

Цветелина Пенкова участва в работата на три комисии – в Бюджетен контрол, където се представят докладите на ОЛАФ, Вътрешни пазари и защита на потребителите, където й предстои дискусия за премахване на двойните стандарти при храните и в Регионално развитие, където ще защитава националните интереси на България за повече средства от фондовете.

 

 

Снимка: Фейсбук