Култура Образование

Интересни гости посреща екипа на Музикална училищна телевизия – МУТВ

МУТВ е създадена по идея на шестокласника Мартин Стоянов и под ръководството на преподавателя Добрин Пелтеков. В училищната телевизия са гостували множество български и чуждестранни музиканти сред които Димо от “ ПИФ“, Орлин Павлов, Ицо Хазарта, група Д2,  Бъни от „Оратница”, Живко Василев от „Аутентик” и Стоян Янкулов-Стунджи, Васил Найденов и много други.

“ Имаме достатъчно много интервю-та с различни музиканти. Общото на всички е,че нещата се постигат с много труд и постоянство. Наскоро вземехме интервю, продъжило над два часа с американсия продуцент и песнописец Мат Хотед. Беше страшно интересно“- сподели  Даскалът по музика.

Но освен музиканти Добрин Пелтеков  желае да разшири малко областите и професиите, които са свързани с музиката. Затова и някои от  гостите, които предстои да посрещне медията са  музикантът Ванко Филибето (едва ли има български музикант свирил в чужбина, който да не е пазарувал музикални инструменти от него); режисьор на филм, който създава и музикални видеа; композитора Стефан Димитров; Светослав Лобошки и др.

„Искам да запозная учениците с всякакви видове професии, които са свързани с музикантите. Музикална инздустрия има в България. Като се замислим колко музиканти и  миксинг инженери се изхранват в театри и опери. Имахме интервю с Пламен-Бучката, който ни покани, когато има озвучаване да отидем и да ни обясни на живо как работи с миксера, с озвучителните тела. Това е начина, по който учениците ще придобият по-широк мироглед за музиката, тъй като тя не е само певеца, който виждаме на екрана“- споделя още изобретателният преподавател Добрин Пелтеков.

Телевизията може да се гледа онлайн, а начинът да се стигне до нея е чрез линка: https://school.misterj.eu/category/tv/

Пламена Димова