Образование Социални дейности

Интеракт клуб и градски ученически парламент зарадваха 36 деца с учебни пособия за първия учебен ден

Младежкият Интеракт клуб във Велико Търново осъществи за втори път кампанията „Шанс за равен старт”, която се проведе от 1-ви до 12-и  септември. Тази година интеракторите получиха и подкрепата на приятелите си от градски ученически съвет. Кампанията се осъществи като в специални кутии за дарения, поставени в книжарници във Велико Търново, в т.ч.: „Сириус“, „Фатум“, „Дъга“, „Моливчето“, „Аелита“ и „Booktrading“, всеки желаещ да подкрепи каузата, можеше да закупи учебни пособия и да ги остави на отредените за целта места.

Новото тази година е, че освен кутии за ученически пособия, бяха поставени и кутии за събиране на парични дарения, от които събраха 816 лв. Със събраните средства бяха закупени 36 мешки – по една за всяко дете, както и учебни пособия, в т.ч.: моливи, флумастери, пастели и други, които биха послужили за началото на учебната година.

От книжарниците бяха събрани над 350 тетрадки и повече от 400 различни канцеларски материали, в т.ч.: моливи, химикали, гумички и др. Всяко дете получи по една мешка, включваща: общо 8 различни тетрадки, 1 блок за рисуване, комплект флумастери и цветни моливи и оборудван несесер с различни канцеларски материали (моливи, химикали, текст маркери, чертожен инструмент, гумички, острилки, цветно тиксо, цветни листчета за отбелязване). За по-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас допълнително в мешките бяха поставени и пастели, пластилин, бои и дъска.

Събраните учебни пособия бяха дарени на децата от ЦНСТ, намиращо се на ул. „Колоня Товар” в старата столица, както и на 23 деца от семейства в неравностойно положение от Велико Търново, Дебелец, с. Шереметя, с. Ресен, с. Водолей и с. Церова Кория

Интеракт клуб и градският ученически съвет във Велико Търново помогнаха на 36 деца да получат равен шанс за старт на новата учебна година. А тази година кампанията ще се проведе и в гр.Севлиево до 20-и септември. Целта е да се помогне на още деца, които имат нужда от Шанс за равен старт.