Образование

Иновативни методи за дългосрочна мотивация на учениците представи екип от ПЕГ „Д-р Асен Златаров“

 

Иновативни методи за дългосрочна мотивация на учениците представи по време на работна среща в Плевен групата от Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Заедно с директора Смилена Тодорова в нея участваха учителят по английски Десислава Данчева и по история и цивилизации, преподавани на френски от Тошко Христов и на испански от Драгомир Дачев. „Целта на кооперативното учене е да развие взаимодействието мужду самите ученици“, поясни Дачев, който е сред най-младите учители в гимназията и неин възпитаник. В работата си той прилага и други два иновативни метода, които повишават интереса на учениците към историята. Един от тях е вдъхновен от известната настолна игра „Дракони и подземия“ и изисква ученик да създаде сюжета, а останалите да го пресъздадат. „Използвахме го при изучаването на Първото и Второто българско царство, а също и в часовете, посветени на Студената война“, каза Дачев.

Тридневната работна среща в Плевен се проведе от 27 до 29 май. Тя е част от проект по Национална програма „Иновации в действие“ и събра представители на Езиковите гимназии от ВеликоТърново, Плевен и Хасково. В бинарните уроци по време на събитието участваха и ученици. Великотърновската ПЕГ беше представена от деветокласничката Ина Матеева, десетокласниците Михаела Христова и Алекси Гайдаров, и Михаил Радоев от XI клас.

Домакините изненадаха своите гости с посещение на Панорамата „Плевенска епопея 1877“ и на Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ .