Култура Любопитно

Инициатива във Варна ще помага за направа на детска библиотека във Велико Търново!

Чрез четвъртото издание на  инициативата “Километри от книги” ще се събират дарения на издания, с които ще се оформят детски библиотеки в двата града – Варна и Велико Търново. Благодарение на предишните прояви, във великотърновска община има изградени вече четири книгохранилища. Три от тях са в старата столица –  ДКЦ 1, кафе-парк и сладкарница, и в Дома за медико-социални грижи в Дебелец.

За новото дарение от детски книжки тепърва ще се мисли най-подходящото място. Това обясни за Общинското радио Истислава Митева, част от екип „Комуникации” на фирма за почистване и поддръжка на домове и офиси в чужбина, с представителство у нас, организатор на инициативата „Километри от книги”.

„Малкият принц” е най-често предоставяната книга. Даряват се и много български детски издания.

Във Варна „Километри от книги“ ще се проведе на 15 юни, събота от 9.30 ч. до 11.30 часа на Южния плаж. Организирани са спортни игри по отбори, съставени от двама души – възрастен и дете между 6 и 12 години. За най-добрите участници ще има награди. Тези, които не искат да се включат в игрите, но искат да помогнат, могат да се включат в инициативата като донесат нова или употребявана, но запазена детска книжка или сума по избор.

Кремена Крумова – Попова