Политика

Инж. Клавдия Ганчева: Готви се оздравителна програма за стабилизиране на Професионалната техническа гимназия в Горна Оряховица

Няма окончателно решение на Министерството на образованието и науката относно предлаганото сливане на Професионалната техническа гимназия „Васил Левски” и Професионалната гимназия по железопътен транспорт „Никола Й. Вапцаров” в Горна Оряховица. Това съобщи народният представител инж. Клавдия Ганчева.

Инж. Ганчева информира, че продължават разговорите между народните представители и министерството, а по предложение на местната власт, в момента се обсъжда възможността да се състави едногодишна оздравителна програма за стабилизиране на Професионалната техническа гимназия „Васил Левски“.

„Образованието и в частност професионалното обучение е приоритет за ГЕРБ и полагаме всички усилия в подкрепа на това“, коментира народният представител. По думите на Клавдия Ганчева закриването на т.нар. „механотехникум” никога не е било обсъждано като възможност. Неотдавна, предложението за сливане на ПТГ „Васил Левски” и ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров” бе отправено към МОН от началника на РУО, с оглед на малкия брой ученици и с цел оптимизация на училищната мрежа и учебния процес.