Община

Инж. Даниел Панов ще приветства участниците в първия Конгрес на местните и регионални власти от Централноевропейската инициатива

Инж. Даниел Панов, в качеството си председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, ще приветства участниците в първия Конгрес на местните и регионални власти от страните членки на Централноевропейската инициатива. Проявата започва утре, 8 юни, в София.

Конгресът ще е на тема „Местните и регионални власти от Централноевропейската инициатива в пост-кризисна Европа: перспективи за по-устойчиво и стабилно бъдеще“ и има за цел да пренасочи вниманието на местните власти от непосредственото управление на кризи в здравната, социалната, икономическата и хуманитарната сфера, към дългосрочните приоритети в борбата с изменение на климата и преминаване към чиста енергия“.

В откриващата част приветствие към участниците ще отправят още генералният секретар на Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа Андреас Кифер, специалният съветник на Генералния секретар на ЦЕИ Зоран Йованович, както и националният координатор на Централноевропейската инициатива за България Станислав Тодоров.