Денят Община

Инж. Даниел Панов с награда в категория „Туризъм и култура“ в конкурса „Кмет на годината“

Днес бяха връчени наградите в конкурса „Кмет на годината“ 2022 в десетото национално допитване на сайта Kmeta.bg. От 15 до 30 септември всички граждани с IP адреси от България имаха право да гласуват на платформата Kmetnagodinata.bg за всички кметове на общини в страната

В категория „Туризъм и култура“ наградите отидоха при Емануил Манолов (Аврен), Николай Димитров (Несебър) и инж. Даниел Панов (Велико Търново). Наградата на Велико Търново, поради ангажимент на инж. Панов, получи зам.-кметът Нейко Генчев.

„…Това е награда не само са дългогодишните усилия и големите резултати, постигнати от Даниел Панов в тази област. Това е награда и за цялата общност в старата столица, която се е посветила на културата, изкуството и на начина те да са общодостъпни и да носят добавена стойност – чрез туризма. За всички тези хора това не е просто работа, а кауза, в основата на която стои обичта ни към Велико Търново. Тази кауза вече има и друго измерение – стремежът да изпълним със съдържание новото официално звание на града ни – историческа и духовна столица на България. И освен всичко друго, мисля, че тази награда е един много хубав знак за нашия кмет Даниел Панов, който точно днес празнува своя рожден ден и когото предлагам да поздравим с аплодисменти!“ – каза Нейко Генчев по време на церемонията.

Конкурсът “Кмет на годината” е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Целите са гражданите да дадат своята оценка за работата на кметовете в различни сфери на дейност; да се покажат и насърчат добрите практики на местната власт; да се стимулират кметовете да работят по-усърдно за решаването на проблемите на своите населени места и граждани.