Община

Инж. Даниел Панов: Нека крепим здраво семейството и поддържаме силно семейното огнище!

Уважаеми великотърновци,

Скъпи приятели,

 

Честито Рождество Христово! Празник – голям, светъл и обичан, който ни носи вяра, надежда, радост и топлина през целия ни живот.

Добрата вест – раждането на Спасителя Исус Христос, споделяме най-близките и обичани хора. Тези мигове на сплотеност, обич и хармония са безценни! Те ни показват, че семейството е онази опора, от която всеки се нуждае, която ни крепи и която ни дава сили!

Затова Рождество Христово е сред най-истинските и хубави празници. Повече от две хилядолетия Коледа е символ на светлината и любовта, на вярата и добрината, на хуманността. И колкото и време да минава, колкото и да се променя всичко около нас, тези ценности остават непреходни.

Нека крепим здраво семейството и поддържаме силно семейното огнище. Нека се грижим за хората, които обичаме.

Нека отворим сърцата си и бъдем добри хора. Нека си помагаме и се подкрепяме, нека винаги подаваме ръка на човек, който е в нужда.

Всичко това е кодирано в гените ни, в  българската ни идентичност, във вярата, в която сме възпитани.

Пожелавам ви на Рождество Христово да сте с хората, които обичате! Пазете българските традиции и обичаи и учете на тях децата и младите хора, за да растат те като горди великотърновци и българи. Възпитавайте ги в онези непреходни ценности, които Коледа носи.

Пожелавам ви здраве, светлина и доброта в душите, топлина и уют в домовете! Бъдете благословени!

Вярвам, че ни чака една по-добра година!

Обичайте и бъдете обичани!

 

Да ни е честито Рождество Христово!

 

Даниел ПАНОВ

 

Кмет на община Велико Търново

Председател на Националното сдружение на общините в Република България