Община

Инж. Даниел Панов : Нека домовете ви бъдат озарени от светлина и изпълнени с топлина!

Уважаеми великотърновци и жители на общината,

Скъпи приятели,

2018 година е към своя край – броени дни остават до най-светлия християнски празник – Рождество Христово!

Вестта за раждането на Иисус Христос, носена от коледарите от дом на дом, обединява хората по целия свят повече от две хилядолетия. Рождество Христово е празник, пряко и дълбоко свързан с нашите корени като народ, с душевността на всеки от нас.

И няма как да е другояче – Коледа е празник на светлината, добротата, надеждата, обичта, щастието, вярата, спасението.

Рождество Христово ни учи да следваме вечните общочовешки ценности – да бъдем добронамерени, да обичаме искрено, да помагаме и да бъдем съпричастни, да бъдем единни. Така са ни възпитавали нашите баби и дядовци, на това трябва да учим и нашите деца.

Отиващата си година бе добра за Велико Търново и общината. Успехите и постиженията, добрите новини за старата българска столица, всичко положително е факт, защото сме заедно, защото си помагаме и се подкрепяме. Това единство ще ни помогне да се справим с новите предизвикателства и с въпросите, чиито решения ще намерим през новата година. Заедно ще доведем до успех всяко едно дело.

Пожелавам Ви в тихата и свята нощ на Рождество Христово да бъдете с хората, които обичате и които ви обичат. Учете младите поколения да тачат българските традиции и обичаи, да обичат Велико Търново, да се гордеят, че са българи.

Нека не забравяме и хората, които имат нужда от подкрепа. Нека, както ни е завещал Иисус Христос, им подадем ръка и помогнем!

Пожелавам на всички щастливи и весели празници! Нека домовете ви бъдат озарени от светлина и изпълнени с топлина!

Обичайте и бъдете обичани!

Да ни е честито Рождество Христово!

 

Здрава и щастлива да е новата 2019 година!

 

Даниел ПАНОВ

Кмет на община Велико Търново

Председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България