Култура Любопитно

Инди рок сензацията REAVEN излиза на сцената на Арт лято във Велико Търново

Ако искате да отпътувате на поп/рок пътешествие, елате на 8 септември в 21 часа на сцената на Арт лято до Паметника на Асеневци, за да се срещнете с Reaven! Четири силни личности, момчета, които се срещат по пътя, за да ви отведат в поп/рок вселена, оцветена с провокативна електро нотка.

Историята започва, когато като тийнейджърите Roméo Bassi (вокал и китара) и Vincent Fernandes (барабани и бек вокал) сформират заедно група в училището им в техния роден град Троа̀ (Франция). След стотици концерти в техния регион, те заминават за Париж и срещат Rudy Bournazel (бас и бек вокал) и André Rocha (клавири и бек вокал).

Reaven предлага много личен инди рок звук с мощни и завладяващи мелодии. Преминавайки през различни атмосфери от акустичност до рок, групата проучва много пътища. Те са известни със своите горещи концерти, специалния и уникален глас на вокала, и с неповторимата си работа върху вокалните хармонии.

Албумът им от 2018 г. „Unbreakable“ е истинско откровение, което ги отведе на европейски турнета (12 държави). Последните им 3 сингъла „Escape“, „Hope“ и „Electric Love“ междувременно се вмъкнаха в плейлистите на стотици радиостанции в 45 държави. По време на турнетата си те имаха шанса да разтърсят сцени на големи музикални фестивали с международни имена като Iron Maiden на Hills Of Rock (България), Steve Hewitt (от Placebo) във Франция и NENA на Schlossgrabenfest (Германия)…

Представени като „инди рок сензация“ от европейската преса, новият албум на Reaven „For Tomorrow“ е квалифициран като „5 звездно произведение“. Групата поднови концертите си с турнето-промоция на новия албум със същото наименование „For Tomorrow“ в Европа, но също така и в САЩ, Япония и по света.

Потопете се в тяхната вселена, присъединете се в пътешествието с Reaven и отидете някъде, където никога не сте били.

Входът е свободен, благодарение на финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Концертът е част от Календара на културните събития на града.