Образование

Изложението „Избирам България“ представи различните специалности в НВУ „В. Левски“

Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет „Васил Левски“ беше домакин на университетското изложение „Избирам България“. Повече от 20 водещи университета от цялата страна се събраха в Шумен, за да представят специалностите си, условията и начина на кандидатстване. Ученици и студенти имаха възможност да обменят идеи с представители от различни висши училища за стипендии, общежития, материална база, факултети, извънкласни дейности и въпроси, които ги вълнуват.

12 курсанти от различни специалности разговаряха с учениците и им представиха възможностите за обучение в Националния военен университет, където те получават две специализации – военна и цивилна, две бакалавърски степени и десетгодишен договор за работа в Българската армия като офицери. Освен това, Военният университет има подписани над 30 споразумения с различни образователни институции и с много работодателски организации, което дава допълнителни гаранции за кариерата на курсантите, студентите и докторантите.

Сред участниците в изложението бяха и Академията на Министерството на вътрешните работи, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Висшето училище по телекомуникации и пощи в София, Икономическият университет – Варна, медицинските университети в Плевен, София и Варна, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Русенският университет „Ангел Кънчев“, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, техническите университети във Варна и София, Университетът за национално и световно стопанство, Университетът по строителство, архитектура и геодезия.