Образование

Изложба коледни картички откриха в Регионалното управление на образованието

Изложба коледни картички бе открита в Регионалното управление на образованието. Автори на картичките са ученици и учители от 15 училища в област Велико Търново. Те са изработени с различни техники – моливи, бои, апликирани са с естествени природни материали, а в някои са изписани послания за весели коледни празници. „Когато дойдат най-хубавите празници и потропат на вратата ни, нека да ги посрещаме с вяра и усмивка. Нека тяхната магия влезе в домовете ни и донесе здраве, мир и благоденствие. Нека децата ни да растат щастливи и уверени, а ние да сме достатъчно силни и мъдри, да ги подкрепяме и да ги даряваме с любов“, каза в приветствието си началникът на Инспектората инж. Розалия Личева.

„Скъпи участници, благодарение на вашите картички днес се почувствахме развълнувани и, дарени с много любов, защото всяка от тях е създадена с невероятно внимание, старание и всеки един от авторите се е опитал да внесе в нея коледната магия, която предстои да се случи в празничните дни“, допълни инж. Личева.

Част от представените картички са изпратени като поздравителен адрес за предстоящите празници до партньорите на Инспектора, сред които общини, местни администрации, до просветното министерство.

Началникът на РУО отличи с грамоти училищните колективи, включили се в творческата изява.

Откриването на изложбата завърши с изпълнение на  откъс от коледарската програма на деца от III „в“ клас на великотърновското училище „Петко Р. Славейков“ с ръководител Стефан Ангелов.