Култура

Изложбата „Карти и територии“ показва различното лице на глобализацията и новите технологии

Изложбата  „Карти и територии” на Красимир Русев ще бъде показана в галерия „Херц Тоя“. Експозицията ще бъде открита утре от 19,00 часа и се осъществява с подкрепата на Община Велико Търново.

Водещият мотив в нея е за глобализацията като следствие от големите политически промени, която е скрита зад привидно хуманната идея за безотечествено живеене. Арт инсталацията поставя въпроса за личното оцеляване и интимните територии на духа в свят на прекроени граници, преобразувани държави, вълни на емигрантско преселничество и технологичните реалности, в чиято власт попада съвременния човек.

„Експозицията е самостоятелна и представя нови произведения на Красимир Русев, създадени специално за изложбата и обединени под една обща тема. В нея авторът показва обекти, живописни платна  и неонови светлини. Експозицията ще бъде открита в понеделник и ще остане отворена за посещение и на следващия ден- 15 октомври. Входът е свободен“, обясни Деница Милушева, координатор на галерията.

Доц. д-р Красимир Енчев Русев е преподавател във Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“ в катедра „Църковни изкуства“. Член  е на управителния съвет на секция,,Живопис“ към СБХ. Представял е свои произведения на 3 континента в  14 различни страни : Испания, Италия, Русия, Австралия, Румъния, Франция, САЩ, Австрия, Германия, Белгия, Сърбия, Япония, Англия  и Полша.  Носител е на тазгодишната награда за живопис от регионалния конкурс на банка „Allianz“.

Диана Колева