Образование

Излезе трето издание на фотопътеводителя „Опознай България с нас“

Излезе трето издание на фотопътеводителя „Опознай България с нас“. Автори са студенти и преподаватели от катедра „Туризъм“ на Стопанския факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Освен туристически и природни обекти, сред които Муратов връх, пещера „Орлова чука“, Еменска екопътека в третата част са включени и три събития, проведени миналата година с активното участите на студенти от специалността „Туризъм“. Отразените прояви са „Елена Арт Фест“, Фестивал на светлините LUNAR и Международно кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“.

Фотопътеводителят е публикуван на фейсбук страницата на катедра „Туризъм“, предстои да бъде отпечатан  на хартиен носител с финансовата подкрепа на Студентския съвет на Великотърновския университет.

Справочникът за любопитни и интересни забележителности и дестинации в България с потенциал за вътрешен туризъм е създаден по образователен проект. „Пътеводителят беше опит на преподавателите по време на Ковид пандемията да мотивираме студентите и да ги включваме в различни дейности и активности. Нямахме достъп до туристическите ни партньори. Затова се опитахме да бъдем полезни на българската аудитория, като представяме обекти от България през погледа на наши студенти с техни лични снимки, което беше изискване към фотопътеводителя. От преподавателска гледна точка това е наистина  опит да мотивираме младите хора да се включват в извънаудиторна заетост, която е част от тяхното университетско обучение. Специалността „Туризъм“ е с  практическа насоченост  и подобни изяви имат голямо значение за студентите, за да трупат опит в различни дейности“, каза ръководителят на проекта гл. ас. д-р Олга Манчева-Али.