Образование

Излезе второто класиране на учениците след VII клас

Излезе второто класиране на учениците след VII клас. Резултатите са публикувани на сайта на МОН и могат да се проверят на адрес priem.mon.bg

Ако сте приети на второ класиране, следва да отидете в училището, в което сте приети, и да се запишете до 22 юли включително. Ако не се запишете, то губите мястото си във второ класиране.
Ако не сте приети на второ класиране, то единственият вариант е да участвате в трето класиране, обясниха от Регионалното управление на образованието.

Заявления за участие в трети етап на класиране (за ученици, които не са класирани никъде или ученици, които не са се записали или не са подавали заявление за първо класиране) ще се подават онлайн или в гнездо ОУ „Бачо Киро” – Велико Търново в периода 24-27 юли 2020 г. (В училището гнездо могат да се подават документи на 24.07 и 27.07)

В заявлението за трети етап на класиране ученикът може да промени и пренареди желанията си, съобразно с обявените незаети места след втори етап на класиране, като НЕ ЗАПАЗВА мястото си от по-преден етап на класиране.

Свободните места за трети етап на класиране ще бъдат обявени на 23.07.2020 г.