Община

Изкърпват улиците в Самоводене. Стадионът в селото е с нова поливна система

Започва запълване на дупките по пътищата в Самоводене. Улица „Поп Харитон” ще бъде основно рехабилитирана, съобщи кметът на селото Николай Милаковски. Близо 15 000 лева от фонда на програмата „Инициативи на местните общности” ще бъдат инвестирани в ремонта на улицата. Кърпежите на останалите части от уличната мрежа ще се извършат с финансиране по Инвестиционната програма на Община Велико Търново. Те са в размер на 11 000 лева, обясни Милаковски.

Нова поливна система е монтирана на стадиона, който е тренировъчен център за юношеските отбори на „Етър”. Модерното съоръжение е изградено със средства от бюджета на кметството. 2600 лева са вложени в конструкцията, каза Милаковски.

Той съобщи още, че за възстановяването на подпорната стена на основното училище в селото са необходими 70 000 лева. Идеята на кметството и Общината е да кандидатстват за сумата пред Междуведомствената комисия по бедствия, аварии и катастрофи при Министерския съвет. Стената бе затисната от насип по време на проливните дъждове през пролетта, припомни Николай Милаковски.