Спорт

Изключително представяне на „Етър- Стил“ на Държавното първенство по спортна гимнастика

Великотърновският клуб „Етър- Стил“ се представи изключително силно на Държавното първенство по спортна гимнастика. В столичната зала „Раковски“ момичета младша възраст станаха отборни шампионки на страната. В индивидуалния многобой Александра Стоянова се класира втора, на греда е трета, на прескок- четвърта, на успоредка- пета, на земя- седма.

Съотборничката й Саня Наумова взе бронзов медал на многобой и на прескок, четвърта е на успоредка, пета на греда.

Силно представяне направиха още Никол Филипова, Виктория Димитрова, Владислава Друмева и Самуил Шандров, който стартира при момчета младша възраст.

При децата първият отбор- момичета на великотърновския клуб е на второ място, след столичния „Левски- Спартак“, а момчетата са седми.

Отборна шампионска титла на страната бе извоювана и при кадетките. В индивидуалния многобой Калина Козлева е пета, като на греда е втора, а на земя- трета. Кристина Димитрова от „Етър- Стил“ завърши осма в многобоя, но взе злато на прескок, на греда и земя е четвърта. Много добре се представиха още Владислава Стефанова, осма на успоредка, и Мина Чемширова в тази възраст.

Отборно сребърни медали взеха момичета старша възраст на великотърновския клуб, където в многобоя Ивайла Илиева е четвърта, а Еванина Лалева- шеста. Ивайла Илиева е със сребърен медал на прескок и бронзов на успоредка, на греда е четвърта, а на земя- пета.

Еванина Лалева се подреди четвърта на прескок и шеста на успоредка, Десислава Георгиева на греда е пета, а на земя- осма.

Девойки младша възраст се подредиха четвърти отборно, Лидия Кръстева е шеста в многобоя и четвърта на успоредка.

Юноши младша възраст на „Етър- Стил“ са бронзови медалисти- отборно, индивидуално Александър Александров на прескок е на осмо място.

Марин Кисьов е седми на многобой във възраст юноши старша възраст, шести на прескок, седми на висилка и осми на халки.

При младежите Цветелин Цончев завърши тринайсти.

„Чудесно представяне на всички деца. Браво!“, коментира треньорката Калояна Крумова- Цончева.