Полиция

Иззеха наркотици от 5 младежи в областта, единият непълнолетен

Наркотични вещества иззеха от младежи служители на РУ – Велико Търново и Горна Оряховица при специализирана операция за противодействие разпространението на наркотични вещества. В четвъртък в 21,00 ч. в областния град е извършена проверка на 22-годишен мъж от Килифарево и 19-годишно момиче от Велико Търново. В двамата са намерени и иззети по около грам растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Те са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Срещу тях са започнати бързи производства.

Същия ден по обяд в Горна Оряховица е извършена проверка на 16-годишно момче от Стражица. Намерени са 9 свивки, съдържащи растителна маса, с тегло около 10 грама, които при полеви наркотетест са реагирали на канабис.

Няколко часа по-късно при проверка на 19-годишен местен жител са намерени и иззети още около 15 грама растителна маса, реагираща на канабис и електронна везна. Младежът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Електронна везна и около 4 грама от същото вещество са намерени и в друг 19-годишен от с. Първомайци. Срещу всички са започнати бързи производства.