Полиция

Иззеха дрога от коли и имоти при акция в Горна Оряховица и Свищов

Наркотични вещества иззеха служители на полицейските управления в Горна Оряховица и Свищов. В понеделник в хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространени ето на наркотични вещества в Долна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 20-годишна местна жителка и четирима пътници. В хода на проверката в единия от пътниците – 20-годишен от същия град е намерено пликче, съдържащо около 2 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Водачката и пътникът са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

В хода на същата операция са извършени проверки и на адрес в града, обитаван от 39-годишен мъж, където са намерени и иззети около 30 грама тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана и на 16-годишно момче, в което са намерени и иззети около 4 грама марихуана. По двата случая са започнати бързи производства.

Същия ден в с. Ореш е извършена проверка на 56-годишен мъж от Свищов. В хода на проверката в него са намерени и иззети около 50 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана и около 30 грама бял прах, който при тест е реагирал на амфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Той е известен на полицията и осъждан. По двата случая са започнати досъдебни производства. Вчера по обяд на разклона за с. Леденик служители на Пътна полиция са извършили проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 41-годишен правоспособен водач от В. Търново. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на кокаин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.