Община Общински съвет

Изграждат ново отводнително съоръжение в Леденик

Ново отводнително съоръжение ще бъде изградено в село Леденик. Това стана ясно от отговора на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов на питане от страна на общинския съветник Елена Чамуркова. Съветничката сигнализира, че от съоръжението тече вода, която през зимните месеци замръзва и се образува лед с дебелина до 25 см. Жителите на Леденик се оплакват, че течащата вода разрушава улици и влиза в домовете им.

„Отводнителното съоръжение е изградено преди над 40 години. За него не е налична техническа документация, а тъй като попада в уличната регулация, се третира като общинска собственост. Досега администрацията е предприела редица инициативи за почистването му след запушване с боклуци, оборска тор, гуми и т.н.“, каза инж. Даниел Панов. През април 2021 г. съоръжението е било задръстено за пореден път с едрогабаритни боклуци. Общинската администрация е сезирала и ВиК, но от там са отговорили, че нямат отношение към този проблем.

Община Велико Търново е предприела изграждането на нов, заобикалящ запушения, канал с дължина 140 метра, като старият ще се запуши, обясни великотърновският кмет. Проектът за новото съоръжение ще е готов до 20 дни. Тогава ще се пристъпи към осигуряване на финансирането на реализацията му.