Здравеопазване

Известни търновски медици са номинирани в кампанията „Лекарите, на които вярвам“

Петима изявени медици от областната болница „ Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново са номинирани в националната кампания „Лекарите, на които вярвам“. Това са д-р Иван Андронов, доц. д-р Светлозар Стойков, д-р Кина Николова, д-р Яна Колева – Филипова и  д-р Любослав Шкварла.

Инициативата е традиционна, а имената се посочват от пациенти в анкета. Известният съдов хирург д-р Иван Андронов има още две специалности – хирургия и урология, и през годините е помогнал на стотици пациенти. Доц. д-р Светлозар Стойков е началник на акушеро-гинекологичното отделение, в което през последните години се раждат все повече бебета. Д-р Кина Николова е началник на неонатологичното отделение, а приносът на екипа й в грижата за най-малките пациенти е значителен. Безспорна е заслугата на гастроентеролога д-р Яна Колева за подобряване на диагностичния и лечебния процес в специалността й на областно ниво. А едно от последните попълнения на екипа на лечебното заведение – д-р Любослав Шкварла, предпочете да работи във Велико Търново пред престижни клиники в столицата и специализации в чужбина. От миналата година той ръководи отделението по съдова хирургия.

Предстои церемония в София, на която номинираните медици в кампанията „Лекарите, на които вярвам“ да бъдат наградени. Тя все още не е насрочена, заради противоепидемичните мерки.