Спорт

Ивон и Дани с добро представяне в град Птуй

Две великотърновчета – 8-годишната Ивон Симеонова и 10-годишният Дани Арсов участваха в състезание по картинг на пистата в словенския град Птуй. Те се включиха в клас Rotax Micro Max и показаха сериозна скорост, записаха и добри класирания. Ивон остана 3-а в квалификацията и 14-а в общото класиране. В 3-те състезателния манша тя зае 3-о, 5-о и отново 5-о място, за да завърши 5-а за шампионата на Австрия.

Дани пък участва в първото си международно състезание. Пилотът взе едно 1-о и едно 2-о място в проведените 2 състезателни манша. И само по-лошата квалификационна обиколка го остави на второ място в общото класиране сред 24 пилоти от 6 държави.

Благодарение на помощта от Община Велико Търново и фирмите Енчо Енчев – ЕТЕ ЕООД и Автоморга Велико Търново, шампионът в Националните картинг серии в клас Mini Данислав Арсов имаше шанса да участва в международното състезание.

„Въпреки, че Дани е леко разочарован – той винаги се бори само и единствено за първото място, ние сме изключително доволни от представянето му“, каза баща му Стефан Арсов.

снимка – личен архив Иво Симеонов