Култура

Иван Юруков идва във Велико Търново с “Пилето, което казва ку”

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще представи първият си моноспектакъл “Пилето, което казва ку” във Велико Търново на 10 ноември от 19.00 ч в залата на НЧ „Надежда-1869“.

“Пилето, което казва ку” ще кацне във Велико Търново и ще представи една съвременна, смислена и стойностна история, поднесен забавно и с вкус.

Сценарият на “Пилето, което казва ку” е на Александър Урумов и е по сборниците му с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”. Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на скретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в ролята на различни симпатични и чудати персонажи и ситуации. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, което каза КУ”.

„Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” – споделя вълнението си Иван  Юруков. “Когато си сам на сцената, твой единствен и много специален партньор е публиката,  притаена в тъмното, очакваща и изискваща”.

Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в “Майстори” – за ролята на майстор Найден. Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър – „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж” и в „Червено” в Театър 199..

Билети можете да намерите в Туристически Информационен Център „Царевград Търнов“, Адрес: Велико Търново, ул.”Христо Ботев” №5; телефони: 062 622 148 или 0887 659 829.