Здравеопазване

Зов за помощ за 33-годишната жена от Павликени

Тихомира Дичева е на 33 години от Павликени и се нуждае от спешна бъбречна трансплантация.

Нейната диагноза е хронична бъбречна недостатъчност; мезангиокапилярен гломерулонефрит. Заболяването й датира от 2005 г. Направена й е бъбречна пункция. Последва патогенетично лечение с кортикостероиди до преди две години, но с течение на обстоятелствата се влошава и бъбреците намаляват функцията си драстично. Състоянието й наложило да започна хемодиализа в Севлиево през октомври 2017 година: три пъти в седмицата по 4 часа.

Налага се спешна трансплантация на бъбрек в Турция, защото при продължителна хемодиализа се увреждат и другите органи. На 8 юли 2019г. вече е в южната ни съседка. Майка й не успява да й стане донор и младата жена все още няма желаещ такъв.

Остават още 6500 € да се съберат, за да се допълни пакета от офертата, които й е удържана за изследванията и за лекарства след трансплантацията. Тази сума е непосилна за нея и семейството й.

„Аз вярвам в чудеса и мечтая за един нормален живот, и някой ден щастието и на мен да се усмихне. Моля, всички добри хора за съпричастност!!! Без Вашата помощ не бих могла да се справя!!!“, призовава Тихомира.

За всеки, който може да помогне:

Дарителска сметка-„УниКредит Булбанк“АД

IBAN:BG05UNCR70001523096793

BIC:UNCRBGSF

Титуляр: Тихомира Мирославова Дичева