Икономика

„Златни” сметки за топла вода и газ получиха за декември великотърновци

След ноемврийската „изненада” на „Топлофикация ВТ”, когато великотърновци получиха сметки от по над 40 лв. за кубик топла вода, не закъсня и декемврийския сюрприз от частната фирма. Масово недоволство заля социалните мрежи, като този път „опарени” има и от тези, които са газифицирали жилищата си.

Семейство трябва да плати 375 лв., от които 125 лв. за парно, а останала сума е за потреблението на топла вода, което е по 31 лв. за кубик. За един радиатор към „Топлофикация”, който е на 2-ра степен, търновка е получила сметка от 86 лв., а друга – от 176 лв.

С над 100 лв. повече в сравнение с ноември са сметките и за газ в старата столица. Потребител е получил „честитка” за 253 лв. за топла вода, един радиатор и лира в банята. За декември 2017 г. сметката му е била 117 лв.

Друга болярка е възмутена от сумата 350 лв., каквато не е получавала от 10 години насам. При газопреносното дружество предимството е, че абонатите могат да внасят всеки месец от годината определена сума, след което сметките се изравняват.