Култура Община

Златни медали донесоха танцьорите от студио „Динамик“

С 2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала се завърна танцово студио „Динамик“ при  Общински детски комплекс във Велико Търново. То взе участие в  15-ия международен фестивал „Танцуваща река“ в Русе. Освен тези отличия, на участниците бяха присъдени 4 купи за второ място и 1 купа за трето място. Най-голямото признание за труда и таланта на младите танцьори, ръководени от Валентина Караиванова, е купата на журито за най-атрактивен състав, която те спечелиха по безапелационен начин. 19 авторски хореографии представи на фестивала студио „Динамик“.

Тази година във фестивала взеха  участие над 450 деца, младежи и девойки от 6 до 30-годишна възраст, представители на 20 състава от цяла България и 2 от Румъния. От тях награди  получиха 13 танца. Танцьорите се състезаваха в четири възрастови групи, в категориите соло, малка, голяма група и в следните танцови направления: съвременни танци, улични танци, тематичен танц, класически балет и характерен танц.

Компетентно жури, включващо и балетисти-солисти на балет „Арабеск“ – София  оцени техните изпълнения и класира отличените участници. Фестивалът „Танцуваща река“ има за цел да популяризира танцовото и балетното изкуство сред децата и младежите, да стимулира и развива таланта и артистичността им и да даде възможност за нови контакти и изяви.

Пламена Димова