Култура

Зелен сертификат ще се изисква за читателите на библиотеката от днес

На основание на заповед на Министъра на здравеопазването от днес, 1 декември до 31 декември 2021 г. посещенията в Регионалната библиотека „П.Р. Славейков“ – Велико Търново и нейните филиали ще се допуска само със зелен сертификат или COVID сертификат за преболедувал! Преустановява се работата на читалните и достъпът до читателски компютърни работни места. Изискванията не се отнасят за лица, ненавършили 18-годишна възраст, информират от културната институция.

На разположение на читателите освен Централна сграда на библиотеката ще работят филиал „Бузлуджа“ (отделът за възрастни ще обслужва и с детска литература), БИЦ „Славейче“ (отделът за възрастни ще обслужва и с детска и чуждоезикова литература) и отдел „Изкуство“ (на 2 и 3 декември отделът няма да работи). За читатели, които не отговарят на условията, посочени в Заповедта, библиотеката предоставя следните възможности – обслужване на изнесено гише във фоайето на Централна сграда, препоръчително с предварителна заявка на тел. 062/ 627 901 или чрез услугата „Разнос на книги по домовете“, изпълнявана всеки петък. Предварителна заявка за литература на тел. 062/ 627 901 или чрез системата за онлайн заявки на електронния каталог на библиотеката.

В помещенията на библиотеката остават непроменени изискванията за стриктно спазване на противоепидемичните мерки – носене на защитна маска, използване на предоставените дезинфектанти и спазване на препоръчителната дистанция. Работното време на Централна сграда и всички филиали остава непроменено – от 9:00 до 17:30 ч.