Община Социални дейности

За 17-та поредна година Коледната изложба-базар „Ние можем XVII” събра творенията на потребителите на социални услуги

За 17-та поредна година община Велико Търново организира  благотворителна Коледна изложба-базар „Ние можем XVII” за сувенири, картички, рисунки и играчки, ръчно изработени от потребителите, заедно с екипите на социални услуги в нашата община. Всеки желаещ да зарадва близки и приятели, може да заповяда на къщичката в парк „Марно поле“, в която до края на месец декември всеки ден ще бъдат представени уникални изделия. В тазгодишното издание на инициативата участват 32 социални услуги, 6 центъра за работа с деца и младежи и 4 неправителствени организации. Всички са включени в базара по предварителен график.

Коледната изложба-базар „Ние можем XVII“ беше открита от Росица Димитрова, директор Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново и Борислав Йорданов, управител на общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“.

„С всяка изминала година желанието за участие в благотворителната ни изложба-базар „Ние можем“ се увеличава, а в изработката на уникалните украшения се включват все нови и иновативни техники. Пожелавам на всички участници здраве, радост и успехи. Нека с нашите уникални изделия украсят домовете си не само жителите в общината, а и гостите на красивия ни град.“ – пожела Росица Димитрова.