Култура Община

За четвърти път литературен конкурс ”Детство мое вълшебно” на читалище „Надежда 1869”

Литературен конкурс на тема „Детство мое вълшебно” обявява библиотеката при читалище „Надежда 1869” във Велико Търново. Партньор на инициативата е дирекция „Култура, туризъм и международни дейности” в Община Велико Търново.

Повод за творческата надпревара е 1 юни – Международен ден на детето. Конкурсът ще се проведе в два раздела – къс разказ и стихотворение. Четвъртото издание на „Детство мое вълшебно” е посветено на 150 години от основаването на читалище „Надежда 1869” във Велико Търново. То е под мотото „Книгата – верен приятел на всяко дете”.

Участниците трябва да посочат трите си имена, години, клас, училище, населено място, адрес и телефон за връзка и наименование на творбата. Срок за получаване на късите разкази и стиховете – 13 май, на място в читалищната библиотека или на адрес:  Велико Търново – 5000, ул. „Иван Вазов” № 36, като формулярът за участие се изпрати и на еmail: nadi_ab52@abv.bg, уточняват организаторите.

Творбите ще оцени жури в състав Владимир Шумелов – писател и литературен критик и поетите Здравко Пеев и Снежана Иванова. Награждаването е на 3 юни от 12 часа в  салона на читалище „Надежда 1869” във Велико Търново.