Община Спорт

За първи път Велико Търново приема държавното първенство по тенис за мъже и жени

За първи път в своята спортна история Велико Търново ще бъде домакин на държавното първенство по тенис за мъже и жени. Надпреварата, организирана от Българската федерация по тенис, ще бъде под патронажа на кмета на Старата столица Даниел Панов. Спортното събитие получава подкрепата на Община Велико Търново.

Първенството ще се проведе на тенис-кортовете в Спортен център „Хемус“ в периода 27 август – 2 септември. Официалното откриване ще бъде на 29 септември от 9,00 ч. Входът за всички тенис мачове ще бъде свободен за публиката, а срещите ще бъдат излъчвани и на живо.

Домакинството на Старата столица и организацията на турнира бяха обсъдени по време на среща между кмета Даниел Панов и генералния секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова. Те се убедиха и в отличното състояние и условията на спортната база, където ще се състои първенството. Даниел Панов и Катерина Генова бяха придружавани от Атанас Георгиев – отговорник Държавен спортен календар във федерацията и Пресиан Коев – спортен директор на организацията.

Подарък от Община Велико Търново към организаторите и участниците в първенството ще бъде прожекция на популярния в цял свят спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.