Икономика

За добрия пример и предизвикателството да си млад предприемач

Какви качества трябва да притежаваш, за да бъдеш успешен предприемач? Трябва ли да си надарен с талант?  Да прекарваш времето си в размишления върху проекти? А може би истинският предприемач вижда възможности навсякъде. Той е новатор, който винаги държи очите си широко отворени, когато разработва идея или подобрява съществуващ продукт.Великотърновецът  Георги Стоянов е пример в това отношение, който към настоящия момент  ръководи фирма „Грестокомерс“ ЕООД. В бизнеса е  повече от 5 години. От начало се труди в склад, преминава през отдел офис – доставки, навлиза в администрацията, докато не организира собствен офис с екип от двама служители.

Част от компромисите, които Георги е трябвало да направи, за да навлезе в дълбоките води на бизнеса, са да се откаже от излизане с приятели и ходене на почивка – всичко,  за което мечтае един тийнейджър. „За мен най – важното е кадровият подбор. Без един здрав екип, нищо не може да се направи. А един екип за да бъде здрав и да върви всичко нормално, трябва да се гради с години и с опит“- пояснява младият мениджър. Друг фактор според него е  доверието между търговеца и клиента. „Аз съм на принципа, че най – големият враг на търговеца е неговото его, а най-добрият му приятел е клиентът“.

През изминалата 2020 г. предприемачът отчита ръст на продажбите на бързооборотни стоки, като посочва, че дори е имало моменти, в които са нямали наличност в кладовите бази на ключови стоки като брашно, ориз, леща и всичко от първа необходимост. Като съвет към своите връстници, които се лутат и търсят призванието си  Георги Стоянов допълва: „Много хора биха казали да не се отказват, да се мотивират.  Аз съм на принципа, че нещата сами се нареждат по местата си. На първо място е здравето. От там нататък, който има хъс и нюх си постига целите“.

От създаването си през 1993 г. до днес компанията се превърна в лидер на територията на централна северна България, изграждайки регионални складови бази в Габрово, Севлиево, Плевен, Шумен, Русе, както и централна логистична база в град Лясковец с обща складова площ над 15 000 м2. Асортиментната листа включва над 3 000 артикула, които обслужват ежедневно нуждите и потребностите на дългогодишните им верни клиенти и партньори. В бързо променящата се пазарна среда, „Грестокомерс“ ЕООД развива своята дейност, като става основен дистрибутор и ексклузивен представител на водещи марки и производители от България и чужбина. За последните 10 години компанията  се  развива бързо и динамично, уповавайки се на принципи, като лоялност, иновативност и гъвкавост.

Цялото интервю можете  да чуете тук:

Пламена Димова