Култура

За година в Детския отдел са дарени 80 книги

80 нови ценни книги, енциклопедии и художествена литература получи като дарения през изминалата 2018 година Детският отдел на регионалната библиотека „П. Р. Славейков”. Това е практика и се прави непрекъснато. Този осъзнат жест, да си полезен на обществото с книга, която ще бъде прочетена от много други вдъхновява и напомня за най-малкото добро, посочва екипът на отдела.

Последният с дарение е 3-годишният Огнян Митов. Той предостави шест пъстри книжки и се записа като читател на отдела. Казва, че обича мама и татко да му четат книги за космоса.

И още един малък читател си има Детският отдел. Това е Владислав Каинов на 3 години и два месеца. Записва го преди дни грижовната мама Надя Каинова. Вече са прочели 16 книги. Идването за книги е приятна разходка до библиотеката и споделяне за интересните случки в книгите. Влади е открил книгите за Франклин, че са много забавни. Всяка вечер се чете българска народна приказка за лека нощ.

„Благодарност към дарителите Кристияна Владимирова, Иван Генков, Дария Благоева, Радина Христова, Емилиян Добрев, Лили Даниел Трендафилова. Бъдете живи и здрави и все така благородни в даването. Дар е сила и осъзнато Добро. Благодарим и на малкия Огнян Митов за книжките и на родителите, които обичат книгата”, посочват още от Детския отдел.

На снимките: Радина Христова, Емилиян Добрев и Иван Генков

 

 

 

 

 

 

 

Кремена Крумова – Попова