Денят

Затварят пътя Габрово – връх Шипка – Казанлък заради Националния празник

За нормалното протичане на тържествата в подножието на връх Шипка, посветени на Националния празник на Република България – 3 март, ще бъде въведена следната организация на движение и ограничение на транзитно преминаващитe МПС през прохода Шипка.

Главен път I-5/Е-85, Габрово – връх Шипка – Казанлък и обратно ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 20:00 часа на 02.03.2020г. до 18:00 часа на 03.03.2020г.

За гостите на тържествата движението от север /от страна на Габрово/ ще се организира по следния начин:

От 06:00 ч. до 14:00 ч. на 3 март 2020 г. еднопосочно движение на автомобили от гр. Габрово към връх Шипка. Паркирането на автомобилите ще става по разпореждане на полицейските екипи.

От 14:00 ч. до около 18:00 ч. на 3 март 2020 г. еднопосочно движение на автомобили от връх Шипка към гр. Габрово.

Придвижването на гости и участници в тържествата от страна на гр. Казанлък ще се извършва по същия начин.

Транзитното преминаване на автомобили в горепосочения период ще се извършва през Прохода на републиката „Хаинбоаз“, както следва:

Посока север – юг: Русе – Велико Търново – Дебелец – проход Хаинбоаз – Гурково /Казанлък, Стара Загора, Бургас/.

Посока юг – север: Гурково – проход Хаинбоаз – Дебелец – Велико Търново – Русе.

За област Габрово – местното движение и идващите от северозапад МПС ще бъдат пренасочвани по маршрута Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – проход Хаинбоаз и обратно.

За област Стара Загора – движението ще се пренасочва към прохода Хайнбоаз по път I – 6: Калофер – Казанлък – Гурково – проход Хаинбоаз. Идващите от Стара Загора ще се пренасочват от пътен възел Мъглиж към Гурково и прохода Хаинбоаз.

Допуска се преминаване само на организиран междуградски автобусен транспорт.