Здравеопазване

Заразеният с коронавирус търновец скоро се прибрал от София, в домашна карантина е

Обявиха първи случай на заразен с коронавирус във Велико Търново. Заболелият е 30-годишен мъж, който преди дни се завърнал от София, научи Общинското радио. След появата на симптоми за COVID-19, търновецът потърсил медицинска помощ. Той е в добро състояние и е под домашна карантина, а не е настанен в Инфекциозното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, както бе съобщено от оглавяващия Националния кризисен щаб проф. Венцислав Мутафчийски по-рано днес. Репортер на Общинско радио потърси за коментар директорът на РЗИ д-р Евгения Недева, но тя не отговаряше на телефона си.

Едиствената официална информация до момента е от Областна администрация Велико Търново и тя гласи: „Пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран във Велико Търново, обяви началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Пациентът е настанен под домашна карантина, състоянието му е добро и не се налага да бъде приеман в инфекциозно отделение.
Болният е пристигнал от София, където работи в частна болница и се е почувствал зле. Той е бил прегледан в Областната болница, където са му взели проба за коронавирус. Тя е изпратена в София, откъдето днес съобщиха за положителния резултат.
В момента тече издирване на контактните с великотърновеца хора, започва и дезинфекция в Областната болница. „