Община Спорт

Започна строителството на тренировъчния футболен терен до стадион „Ивайло“

Стартира строителството на новия футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност, който ще бъде разположен западно от стадион „Ивайло“ – на мястото на бившата ледена пързалка. Проектът е разработен от Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви“, съвместно с БФС. Финансирането от родната футболна федерация е чрез програма на ФИФА.

Игралното поле ще отговаря на всички изисквания на УЕФА и ФИФА. Теренът ще е с размер 100/64 метра, покритието ще е от естествена трева. Изградени ще бъдат и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура – дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, прилежаща инфраструктура с паркоместа и др.

Реализацията на проекта бе трудна – наложи се да бъде съборен старият трафопост и да бъде изграден нов, заедно с ново кабелно трасе и подпорни стени. Демонтирано бе и коритото на старата ледена пързалка. Всички тези допълнителни дейности бяха финансирани от Община Велико Търново.

Община Велико Търново си върна стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. След това бяха премахнати остатъците от оградата, теренът бе подравнен и цялостно почистен от земна маса, строителни отпадъци, храсти и др.