Полиция

Заловиха неправоспособен и шофьор, употребил наркотици, зад волана

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ  – Свищов. Снощи в 23,30 ч. в крайдунавския град е извършена проверка на лек автомобил „Рено Лагуна”, управляван от 28-годишен жител на с. Кривина. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис и метаамфетамин. Срещу него е образувано бързо производство.

Неправоспособен водач е установен в с. Камен. Вчера следобед е извършена проверка на лек автомобил ВАЗ, управляван от 47-годишен мъж от същото село. В хода на проверката е установено, че водачът е неправоспособен и е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Срещу него е започнато бързо производство.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 397 граждани, от които 60 за употреба на алкохол и  159 автомобила, от тях 25 товарни и 3 мотоциклета. Репатрирани са 4 автомобила. Съставени са 46 акта и са наложени 134 глоби по фиш. Заснети са 16 видеоклипа за скорост.