Полиция

Заловиха Мечката, Куцият и Пацо, тарашили търновски жилища

Трима извършители на домови кражби заловиха криминалисти от Районното управление, Областната дирекция на МВР и от Главна дирекция „Национална полиция”. Специализираната операция е проведена на 27 юни. След двуседмично наблюдение и следене на колата на апашите – „Форд Фокус” била спряна на разклона на с. Момин сбор. Пътуващите в нея били Б.Б. /48 г./ с прякор Мечката, П.И. /45 г./ с прякор Пацо и Л.Н. /39 г./, известен като Куцият. Първите двама са от София, а третият от Сливница, съобщи директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов. В специален тайник на автомобила били открити златни накити, 640 израелски шекела, пистолет и боеприпаси. Разследващите установяват, че вещите са задигнати от жилища на ул. „Мармарлийска” и „Никола Габровски”. При претърсване в домовете им са намерени приспособления за отключване на брави и каси, както и техника за заглушаване на СОТ.

Мечката, Куцият и Пацо са с повдигнати обвинения за кражби в условия на опасен рецидив и повторност. Наложена им е прокурорска мярка за 72 часа задържане, като е внесено искане в съда за постоянно оставане в ареста.

Лицата са с богати криминални досиета. Б.Б. има 5 криминални регистрации, Л.Н. – 11, а П.И. е автор на 31 криминални престъпления от общ характер.

Преди месец полицаите задържаха други двама апаши от столицата, тарашили жилища във Велико Търново. Те са с постоянно задържане под стража, съобщи още старши комисар Машов.

„Акцията ни отне много време и ресурс. Надявам се, че сме били полезни на гражданите със задържаните две групи крадци. Последните трима са изключителни професионалисти, мобилни, ловки и много добри”, коментира шефът на ОДМВР.