Полиция

Заловиха апаш с 29 криминални и съдебни регистрации

Кражба на мобилни телефони и електрически инструменти от лек автомобил, паркиран пред жилищен блок в областния град, разкриха местни криминалисти. Деянието е извършено в края на юли миналата година. От проведените действия по разследването е установено, че извършител е 41-годишен мъж от с. Шемшево, известен на полицията и многократно осъждан, с 29 криминални и съдебни регистрации. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем. Към момента е с мярка „задържане под стража”.

Служители на РУ Горна Оряховица разкриха кражба на пари и документи от лек автомобил, оставен отключен пред сервиз в Лясковец. Деянието е извършено на 13 януари тази година. От проведените действия по разследването е установено, че автор е 43-годишен мъж от същия град. Той е признал вината си. Инкриминираните вещи – 100 лв. и лични документи, са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

41-годишен от с. Леденик е задържан за грабеж. Сигнал за случая е получен вчера следобед. По данни на тъжителя същия ден във Велико Търново, чрез използване на сила непознат мъж му е отнел сумата от 135 лв. След намесата на полицията извършителят е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.